Правителството продължава да действа на принципа „проба-грешка“ и след това

...
Правителството продължава да действа на принципа „проба-грешка“ и след това
Коментари Харесай

Нинова: Играете си на доброто и лошото ченге докато хората умират по стълби!

Правителството продължава да работи на правилото „ проба-грешка “ и по-късно все някой различен е отговорен. Играят си политически игрички на гърба на народа. Вчера министърът на опазването на здравето разгласи нови ограничения под изискване, в случай че бъдат утвърдени от Министерски съвет. Сега ще чакате два дни реакцията на хората, с цел да реши Борисов в сряда дали да бъде положителния и да отхвърли някои от тези ограничения или да ги пусне. Това посочи в декларация от името на ПГ на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за. Лидерът на социалистите настоя, че кабинетът още не е показал на депутатите проекта за справяне с пандемията.

"Правителството на Борисов не е актуализирало и не е привело в деяние Националния проект. Какво значи това? Първо, това е още едно доказателство, че когато Борисов ръководи България, Народното събрание съществува проформа. Затова аргументирано твърдим, че той убива институциите, унищожава държавността и ръководи властническо. Колеги от ГЕРБ, вие подкрепихте това предложение преди един месец. Направете си изводите сами. Въпреки тежката рецесия, той отхвърля посредством Националния проект да сътвори ред, предвидимост и сигурност за хората ", разяснява Нинова.

Тя разяснява и оповестяването на нови ограничения, акцентирайки, че отново се чака утвърждението на Борисов, който пък го играе "доброто ченге ".

"Приведох и причини: Ето ви доказателството: Вчера в 16:30 ч. министър председателят съобщи, че стопанската система би трябвало да продължи да работи и не се постанова никакво затваряне. Само половин час по-късно, министърът на опазването на здравето разгласи, че затваряте. Играете си на положителното и неприятното ченге, до момента в който хората умират по стълби и коли за спешна помощ сред две лечебни заведения ", счита Нинова.

И добави:

За да извършите цялостен хаоса в страната, новите здравни ограничения, които ще доведат до нов срив в стопанската система и беднотия за семействата, по никакъв метод не са подкрепени с помощ за бизнеса и с грижа за хората. Излизат доста въпроси, които вълнуват хората – тези родители, които ще остават у дома, с цел да гледат децата си - по какъв начин ще бъдат обезщетени, в случай че са си взели заплатен и неплатен отпуск. Или дребните и междинни компании, които ще затворят – какво да вършат, с изключение на да афишират банкрути. Какво да вършат близо 200 хиляди самоосигуряващи се лица, които още веднъж няма да употребяват никаква държавна поддръжка. С тези причини, желая да кажа, че бюджетът, който желаете да гледаме през днешния ден, към този момент е несъответстващ на новата обстановка. Спрете с това безумство. Има опция, има други решения – рационални, спокойни, държавнически и с грижа за хората.

Иначе от Българска социалистическа партия не поддържат проектобюджета за 2021 и през днешния ден желаеха неговото отдръпване. Предложението им обаче бе отхвърлено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР