Правителството прие Списък със защитените детски градини и училища за

...
Правителството прие Списък със защитените детски градини и училища за
Коментари Харесай

Одобрен е списъкът със защитените детски градини и училища

Правителството одобри Списък със предпазените детски градини и учебни заведения за образователната 2017/2018 г. Общият брои на защитените образователни заведения е 261.

В листата за първи път влизат 102 детски градини или елементи от детски градини. Признатите за предпазени учебни заведения са 159.

Учебните заведения са избрани на база опциите на децата и учениците да се образоват в най-близка детска градина или учебно заведение и при преценка на дистанцията, което би трябвало да изминават за това. Списъкът се създава след стимулирани оферти на кметовете на общините след решения на общинските препоръки.

Отпускат се 1 169 978 лева на общините за обезпечаване активността на тезиинституции до края на актуалната календарна година.

Освен тези пари, на Министерски съвет се взе решение на общините да бъдат дадени още 9 млн. лева. за безплатния превоз на децата и учениците.

Допълнителните пари са отпуснати за 2017 г. Осигуряването на средства за транспорт е една от главните ограничения за гарантиране на еднакъв достъп до качествено обучение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР