Правителството прие Решение, с което предлага на Президента на Република

...
Правителството прие Решение, с което предлага на Президента на Република
Коментари Харесай

Цветан Китов е предложен за освобождаване от длъжността председател на ДАТО

Правителството одобри Решение, с което предлага на Президента на Република България да издаде декрет за преустановяване на пълномощията на ръководителя на Държавна организация " Технически интервенции " /ДАТО/ Цветан Китов и за освобождението му от служба.

Това оповестиха от пресцентъра на служебния кабинет.

В претекстовете се показва, че ръководителят на ДАТО е направил дейности, които накърняват престижа на организацията, което е съображение за преустановяване на пълномощията му.

Цветан Китов беше единствен измежду шефовете на специфични служби, който резервира поста си след идването на служебното държавно управление през май.

ДАТО е организацията, която реализира огромна част от подслушванията в България. Темата за противозаконните подслушвания стана изключително настояща и в предходния парламент, откакто бяха оповестени случаи със следене на връзките на политици, публицисти и протестиращи против бившето държавно управление на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев.

Специално основана парламентарна комисия проверява тези данни и откри, че над 900 души са били подслушвани. Имената на 130 от тях са открити, само че законът не разрешава разгласяването им.

Темата неведнъж бе коментирана и от вътрешния министър Бойко Рашков, който разгласи, че ДАТО, дружно ДАНС са подслушвали политици.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР