Правителството прие решение, с което одобри пренасочването на общо 120

...
Правителството прие решение, с което одобри пренасочването на общо 120
Коментари Харесай

Кабинетът пренасочи 120 млн. лв. от еврофондовете за бежанците от Украйна

Правителството одобри решение, с което утвърди пренасочването на общо 120 млн. лева от европрограмите за подкрепяне на бежанците от Украйна у нас.

От оперативна стратегия " Добро ръководство " 2014 - 2020 година се насочват 60 млн. лв.. Те ще отидат за покупката на храни и нехранителни артикули посредством Българския Червен кръст, както и за поддръжка на неправителствени организации, работещи за подкрепяне на бежанците от войната. Част от средствата ще бъдат ориентирани и за подкрепяне на регионалните администрации за действия по приемане и разселване на постъпващи мигранти от Украйна.

От оперативна стратегия " Околна среда " 2014-2020 година се взимат 26 млн. лева С тези средства от програмата ще бъдат подкрепени действия за просветителна интеграция и достъп до дневна грижа на украинските деца.

От оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " се отделят 5 млн. лева Те ще бъдат употребявани за разселване и вътрешен превоз на украинските бежанци, след първичната фаза на приемане и настаняване.

В допълнение, средства от REACT-EU за 2022 година, разпределени към оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014 - 2020 година в общ размер на 29 млн. лв. , се трансферират към оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " 2014-2020 година за финансиране на разноски за настаняване и към оперативната стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне за покриване разноски за настаняване на украинските бежанци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР