Правителството прие Решение на Министерския съвет за утвърждаване на защитни

...
Правителството прие Решение на Министерския съвет за утвърждаване на защитни
Коментари Харесай

Утвърдиха защитните елементи на новите български лични документи

Правителството одобри Решение на Министерския съвет за одобряване на защитни детайли, употребявани в плана на новите български персонални документи вид " карта “ и вид,,паспорт “.

С приемане на Решението се цели реализиране развиването на образците на български персонални документи посредством повишение на равнището на защитеност на документите с потребление на материали, които дават отговор на най-високите стандарти за сигурност и качество, въвеждане на нови защитни характерности посредством използване на нови защитни детайли и технологии, и смяна на защитния графичен дизайн.

Приемането на решението е обвързвано и с осъществяването на Програмата за ръководство на Република България през интервала юни 2023 година - декември 2024 година и по-конкретно мярката " Полагане на старания за използване на промените в Закона за българските персонални документи, които плануват нарастване на периода на годност на паспортите - 10 години, посредством непрекъснат и градивен разговор с способените институции, в това число с Министерство на вътрешните работи, за обезпечаване на техническа опция. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР