Правителството прие Решение на Министерския съвет, с което одобрява средства

...
Правителството прие Решение на Министерския съвет, с което одобрява средства
Коментари Харесай

Намериха 120 млн. за украинските бежанци

Правителството одобри Решение на Министерския съвет, с което утвърждава средства за обезпечаването на дейности по линия на доближаването за бежанците в Европа.

Намерени като запаси са общо 120 млн. по разнообразни оперативни стратегии.

В рамките на Оперативна стратегия „ Добро ръководство 2014-2020 година “ са разпознати свободни средства в размер на 60 млн. лв. от Европейския обществен фонд, които се насочват към действия за: съществена материална помощ с храни и нехранителни артикули посредством Българския Червен кръст; поддръжка на неправителствени организации, работещи за подкрепяне на бежанците от войната; подкрепяне на регионалните администрации за действия по приемане и разселване на постъпващи мигранти от Украйна.

По Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ е налице запас в размер на 26 000 000 лв. от Европейския фонд за районно развиване. С тези средства от програмата ще бъдат подкрепени действия за просветителна интеграция и достъп до дневна грижа за деца от Украйна.

По Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ се отделят 5 000 000 лв. от Европейския фонд за районно развиване за разноски по разселване и вътрешен превоз на лицата под краткотрайна протекция, след първичната фаза на приемане и настаняване.

В допълнение, средства от REACT-EU за 2022 година, разпределени към Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 година “ в общ размер на 29 млн. лв., се трансферират към Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност 2014-2020 година “ за финансиране на разноски за настаняване и към Оперативната стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне за покриване разноски за настаняване на бежанци от Украйна и за съществена материална помощ на стадий консолидиране с храни и нехранителни артикули.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР