Правителството прие Разпореждане за изменение и допълнение на Разпореждане №

...
Правителството прие Разпореждане за изменение и допълнение на Разпореждане №
Коментари Харесай

Правителството прие нов Устав на „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ ЕАД

Правителството одобри Разпореждане за изменение и допълнение на Разпореждане № 3 на Министерския съвет от 2015 година за основаване на еднолично акционерно сдружение с държавно присъединяване в капитала „ Фонд управител на финансови принадлежности в България “ ЕАД – София, изменено с Разпореждане № 5 на Министерския съвет от 2015 година, изменено и допълнено с Разпореждане № 2 на Министерския съвет от 2021 година, и за анулация на Разпореждане № 2 на Министерския съвет от 2022 година

Фонд мениджърът на финансови принадлежности в България извършва всички финансови принадлежности в страната, възлагани от ръководещите органи на стратегиите, съфинансирани със средства от Европейския съюз, към този момент трети програмен интервал. Едноличен притежател на капитала на ФМФИБ е страната. Правата на страната се упражняват от министъра на нововъведенията и растежа.

С новия Устав на ФМФИБ се трансформира системата на ръководство от едностепенна (Съвет на директорите) в двустепенна (Управителен и Надзорен съвет). По този метод се ускорява контролът за целенасоченост и правомерност при вземането на решения в сдружението – както за решенията, които по закон изискват утвърждение от едноличния притежател, а още повече за тези, които не изискват. Контролът, упражняван от Надзорния съвет, не е надзор от страна на Едноличния притежател, а от независим орган на Дружеството. За гарантиране на оптималната действеност и минимална административна и финансова тежест, числеността на състава и на двата съвета е избрана да бъде минималната според Търговския закон – по трима членове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР