Правителството прие промени в Тарифата за таксите, които се събират

...
Правителството прие промени в Тарифата за таксите, които се събират
Коментари Харесай

Завишават се изискванията към вносителите и операторите с живак и живачни съединения


Правителството одобри промени в Тарифата за таксите, които се събират в системата на Министерството на околната среда и водите, призната с Постановление на Министерски съвет № 136/2011г., по отношение на въвеждане на такси по Закона за отбрана от нездравословното влияние на химичните субстанции и смеси. Те са свързани с въвеждането на нови процедури в Закона и плануват ръководство на рисковете при използването на живак, живачни съединения и смеси на живака по отношение на използването на европейски Регламент (ЕС) 2017/852 по отношение на живака, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Изключения от възбраната за импорт са вероятни посредством даване на авансово единодушие за импорт на живак и смеси на живака, посочени в приложението към регламента за позволени използва в страната. Ще се прави и оценка за приложимостта на критериите за разрешаване производството на нови артикули или нови процеси с прибавен живак или живачни съединения. Операторите би трябвало да потвърдят, че съответният артикул или развой ще доведат до изгоди, надхвърлящи рисковете за здравето на индивида и околната среда от антропогенни излъчвания и изпускания на живак и живачни съединения. Икономическите оператори се задължават да дават на способените органи оценка на рисковете от използването на живак и живачни съединения и ограничения за ръководството им.

С промените в Тарифата за таксите е планувано възнаграждение за оценка на информацията, подадена от вносителите и икономическите оператори с формуляра за импорт, и за правенето на мнение от способния орган дали са изпълнени критериите за производството на нови артикули с прибавен живак или нови процеси с използването на живак или живачни съединения.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР