Правителството прие промени в нормативни актове, приети от Министерския съвет

...
Правителството прие промени в нормативни актове, приети от Министерския съвет
Коментари Харесай

Изменят се нормативни актове на МС

Правителството одобри промени в нормативни актове, признати от Министерския съвет – постановления, правилници, наредби и цени.

Целта е да се приведат в сходство с новата конструкция на Министерския съвет, планувана в т. 2 и 3 от Решението на Народното събрание от 13.12.2021 година за приемане на конструкция на Министерския съвет на Република България ( обнародван, Дъждовни води, бр. 106 от 2021 година, изм., бр. 110 от 2021 г.), където в т. 3 е уредено преобразуването на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията в Министерство на превоза и известията.  

Промените са в сходство с т. 1.9 и т. 1.12 от Решение № 892 на Министерския съвет от 30.12.2021 година за предприемане на дейности за подготовката на структурни и други промени в централната администрация на изпълнителната власт. Съгласно т. 1 от решението на Министерския съвет министрите следва да подхващат незабавни дейности за изработването на оферти за промени в закони, нормативни административни актове и други актове. По този метод ще се осъществят структурните и други промени в централната администрация на изпълнителната власт, произлизащи от признатата конструкция на Министерския съвет на Република България и Споразумението за взаимно ръководство на Република България за интервала 2021 година – 2025 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР