Правителството прие промени в наредбата за начина на финансиране на

...
Правителството прие промени в наредбата за начина на финансиране на
Коментари Харесай

Гарантира се безплатният училищен транспорт до съседни селища и през учебната 2021/2022 г.

Правителството одобри промени в наредбата за метода на финансиране на транспорт за лична сметка и профилиран транспорт на деца и възпитаници с авто превоз.

Целта е и през образователната 2021/2022 година да бъде обезпечен безплатният учебен транспорт на деца и възпитаници до най-близкото обитаемо място, в случай че в тяхното няма детска градина и учебно заведение. Промените са по отношение на продължаващата изключителна епидемиологична конюнктура.

Предвижда се, когато присъственото образование в детските градини и учебните заведения е било прекратено, да се отпускат средства за условно непрекъснати разноски в размер до 60% от декларираните суми при транспорт за лична сметка и до 50% при профилиран транспорт с авто превоз.

Промяната се постанова, защото транспортът за лична сметка и профилираният транспорт с авто превоз обслужват 60% от всички направления. За да бъде обезпечен безплатният транспорт на децата и учениците, е належащо да бъдат непокътнати, както работните места на водачите, по този начин и финансовата непоклатимост на транспортните предприятия, извършващи профилиран транспорт с авто превоз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР