Правителството прие предложение до Икономическия и социален съвет (ИСС) за

...
Правителството прие предложение до Икономическия и социален съвет (ИСС) за
Коментари Харесай

ИСС ще анализира актуалната ситуация със заплатите

Правителството одобри предложение до Икономическия и обществен съвет (ИСС) за създаване на мнение по обсега и адекватността на Кодекса за обществена поддръжка и подготовка на разбор на тематика " Анализ на настоящото положение на работните заплати в България - заключения и рекомендации " , оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Целта е направеното мнение и направеният разбор да оказват помощ на Министерството на труда и обществената политика да реализира обществени политики, съгласувани в Споразумението за взаимно ръководство на Република България в интервала 2021 - 2025 година
 От 1-ви април минималната работна заплата става 710 лв.
От 1-ви април минималната работна заплата става 710 лв.

От 1 април 2022 година се усилва и минималната работна часова заплата

Припомняме, че о т 1 април 2022 година минималната работна заплата (МРЗ) беше увеличена с 9,2% и от 650 стана 710 лева Решението за това беше признато от Народното събрание дружно с гласуването на държавния бюджет.

На съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие синдикатите оповестиха, че покачването е незадоволително и желаеха от началото на юли. Национално представителните работодателски организации пък на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев , че от пазара би трябвало да се извадят некомпетентните и некадърните работодатели, които не могат да заплащат по този начин, че да няма работещи небогати. Те дадоха отговор, че по индикатор " работещи небогати " България е в средата на класацията в Европейски Съюз, само че е първа по индикатор " популизъм на политиците ", който съставлява съответствие на минималната работна заплата МРЗ към брутния вътрешен артикул на глава от популацията.
 И синдикати, и работодатели със забележки по проектобюджета на Василев
И синдикати, и работодатели със забележки по проектобюджета на Василев

Проектът ще бъде импортиран с минимална заплата 710 лв. и оптимален застрахователен приход от 3400 лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР