Правителството прие Постановление за отпускане на 100 млн.лв. от републиканския

...
Правителството прие Постановление за отпускане на 100 млн.лв. от републиканския
Коментари Харесай

Правителството отпусна 100 млн.лв. за ремонт на пътища

Правителството одобри Постановление за разпределяне на 100 млн.лв. от републиканския бюджет за рехабилитация, ремонт и реорганизация на републикански пътища в страната за обезпечаване на тяхната сигурност и сигурност. Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков пред публицисти след съвещанието на Министерския съвет.

Министърът изясни, че към този момент се изготвя разбор с справедливи оценки, с цел да се дефинират пътните прави, които изискват най-неотложни дейности. Техният ремонт ще стартира още тази есен.

С приоритет ще са републиканските пътища с максимален трафик и в неприятно положение, сподели Николай Нанков. Сред тях са околовръстният път на София - сред Ботевградско шосе и Автомагистрала „ Тракия “, който е с три ленти за придвижване и по една спешна лента. Състоянието на този сектор е извънредно тежко. Пътят София – Перник, през Княжево и Владая – до кръговото на Автомагистрала „ Люлин “, също ще се рехабилитира главно, като се планува и създаване на светофарна уредба за реверсивно придвижване. То ще разреши при най-натовареното придвижване в пиковите часове да има по две ленти за придвижване, изясни министърът. Такива ще се обезпечават заран по посока София и вечер по посока Перник, както и в петък и неделя, когато трафикът е доста претрупан.

Ресурс ще се отдели и за пътя Варна – Златни пясъци, уточни Николай Нанков. Пътят е в неприятно положение, има и свлачищни процеси. Регионалният министър добави, че ремонтът на пътната инфраструктура в Северна България и района на Варна е измежду целите на държавното управление, по тази причина и там ще се работи по секторите, които имат потребност от неотложени действия.

В момента в Агенция „ Пътна инфраструктура “ стартира подготовката на нужните планове и още от на следващия ден стартират поправки, сподели още Николай Нанков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР