Правителството прие Постановление за изменение и допълнение на Наредбата за

...
Правителството прие Постановление за изменение и допълнение на Наредбата за
Коментари Харесай

Правителството прие Постановление за изменение и допълнение на Наредбата за средствата за измерване, които подлежат на метрологичен контрол

Правителството одобри Постановление за изменение и допълнение на Наредбата за средствата за премерване, които подлежат на метрологичен надзор. С измененията се цели да се вкарат механически и метрологични условия, ред и способи за осъществяване на надзор на везните с автоматизирано деяние за премерване в придвижване на масата и на осовото натоварване на пътни транспортни средства (ППС). Ще бъде осъществена редакция на съществуващи паразитни или неразбираеми разпореждания, потвърдили своята практическа ирелевантност през годините на използването им.

С признатия акт ще се усъвършенства като цяло контролът на средства за премерване, употребявани в опазването на здравето, в областта на публичната сигурност за отбраната на околната среда, в региона на обществените вземания и комерсиалните заплащания, а с това – и точността и достоверността на измерванията в посочените сфери.

Предприетите ограничения ще спомогнат за запазване на националната пътна инфраструктура и като предварителна защита против пътно-транспортни катастрофи, дължащи на претоварване на пътни транспортни средства (ППС).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР