Правителството прие План за действие по социална икономика за периода

...
Правителството прие План за действие по социална икономика за периода
Коментари Харесай

Одобрен е План за действие по социална икономика за периода 2022-2023 г.

Правителството одобри План за деяние по обществена стопанска система за интервала 2022- 2023 година в осъществяване на Националната идея за обществена стопанска система.

В документа са заложени действия, които ще допринесат за развиването и одобряването на обществената стопанска система и общественото предприемачество в България.

Планът планува основаването на мрежа от фокус-точки на районна равнище за поддръжка на обществената и солидарна стопанска система, в това число за даване целенасочена поддръжка за цифровизация на процесите на обществените предприятия. В допълнение, са планувани вложения за създаване и развиване на цифрова платформа, която по своята същина съставлява нов модел за намиране на съответни решения за разширение на пазарите и пласмент на продукцията на субектите на обществената и солидарна стопанска система.

В Плана са включени и действия, които ще насочат вниманието на потребителите към марката „ Продукт на обществено дружество ”. Целта е да бъде построен бранд, които да промотира обществената и солидарна стопанска система.

Предвидени са и ограничения за основаване на удобни условия за обучение, образование и проучвания в поддръжка на обществената и солидарна стопанска система.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР