Правителството прие план за 2018 г. за изпълнение на актуализираната

...
Правителството прие план за 2018 г. за изпълнение на актуализираната
Коментари Харесай

Правителството прие годишния план за изпълнение на стратегията за демографско развитие

Правителството одобри проект за 2018 година за осъществяване на обновената Национална тактика за демографско развиване на популацията в Република България (2012 - 2030 г.).
Планът е създаден в сходство със структурата на Стратегията и в осъществяване на следната съществена стратегическа цел: закъснение на темповете на понижаване на броя на популацията с наклонност за стабилизирането му в дълготраен проект и обезпечаване на високо качество на човешкия капитал, включващ хората с тяхното здравословно положение, начетеност, подготовка, качества и умения .
Документът систематизира набелязаните сложни и секторни ограничения, които оказват влияние върху демографското развиване в кратковременен и средносрочен времеви обсег. Те ще бъдат финансирани от бюджетите на способените ведомства съгласно Закона за държавния бюджет на Република България за 2018 година, Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, други оперативни стратегии, както и по европейски и интернационалните планове.
Планът е направен в границите на националния механизъм за съгласуваност и мониторинг на демографската политика, който се управлява от МТСП и в който вземат участие представители на министерствата, държавните организации, обществените сътрудници, неправителствени организации, Националния застрахователен институт, Националния статистически институт, Българския червен кръст и други
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР