Правителството прие Наредба за условията, реда и начина за изготвяне

...
Правителството прие Наредба за условията, реда и начина за изготвяне
Коментари Харесай

Нова наредба улеснява доставчиците на горива и енергия за транспорта

Правителството одобри Наредба за изискванията, реда и метода за правене и верификация на отчетите на доставчиците на горива и сила за превоза.
С Наредбата се открива методика за доставчиците на горива, по която ще се правят оценка тъкмо излъчванията на парникови газове през целия витален цикъл на горивата, които доставят, с оглед осъществяване на задължението им да понижат минимум с 6% интензитета на доставените горива и сила спрямо 2010 година
В документа се доразвиват съществуващите разпореждания на член 64-66 от Закона за ограничение изменението на климата (ЗОИК), без да се вкарват нови отговорности. За оптимално облекчение за бизнеса, докладването ще се прави по електронен път, в електронен формуляр на български език с интерактивни менюта, качен на интернет страницата на Министерство на околната среда и водите. При попълването на данните за генезис, комерсиалното название и размерите на доставените горива автоматизирано ще се пресмята енергийното наличие и ще се дефинира интензитетът на излъчванията на парникови газове през целия витален цикъл на обособените размери горива.
За облекчение на бизнеса формулярът е общ за двете докладвания – по член 64, алинея 3 и 4 от ЗОИК. Намален е броят на наложителните докладвания посредством обединяването им.
Предвидено е облекчение за дребните и междинни предприятия. За генезис на горивата и място на закупуване те ще рапортуват единствено „ от Европейски Съюз “ или „ отвън Европейски Съюз “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР