Правителството прие допълнение на Тарифа № 4 за таксите, които

...
Правителството прие допълнение на Тарифа № 4 за таксите, които
Коментари Харесай

МВР актуализира таксите за ускорено издаване на шофьорска книжка

Правителството одобри допълнение на Тарифа № 4 за таксите , които се събират в системата на Министерство на вътрешните работи по Закона за държавните такси.

Предлаганите промени произтичат от признатото допълнение на член 51 в Закона за българските персонални документи , съгласно което се вкарва опцията и за ускорена услуга за издаване на удостоверение за ръководство на МПС (СУМПС).

Във връзка с това в цената се основава нов член, с който се вкарва такса, при заявяване на ускорена услуга . Размерът на таксата е избран след разбор на осъществените разноски при даването на ускорената услуга, като са регистрирани организацията на работния и софтуерния развой.

Условията, при които жителите могат да се възползват от предлаганата нова услуга - тя може да бъде заявявана единствено в случаите на замяна на СУМПС заради приключване на периода на годност , при към този момент изминал подобен период , при смяна в данните на лидера - фамилия и транслитерация, както и при издаване на препис, когато заявката е подадено в звено " Пътна полиция " при Столична дирекция на вътрешните работи или регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи.

В случаите на декларирана ускорена услуга съответният документ се издава в период до три работни дни от приемането на заявката .
 Вече ще се сменя шофьорската брошура и за три дни
Вече ще се сменя шофьорската брошура и за три дни

Приети са промени за издаване на българските персонални документи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР