Правителството прие днес конкретни мерки, с които ще подпомогне пострадалите

...
Правителството прие днес конкретни мерки, с които ще подпомогне пострадалите
Коментари Харесай

Кабинетът прие конкретни мерки за подпомагане на пострадалите от наводненията общини

Правителството одобри през днешния ден съответни ограничения, с които ще подкрепи потърпевшите от наводненията общини. С решение на кабинета от държавния запас бяха освободени 68 040 литра бутилирана вода за питейни потребности, както и 32 920 кг консервирани хранителни артикули. Още през днешния ден те ще бъдат предоставени на нуждаещите се жители, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Кметовете на засегнатите общини ще бъдат освободени от отчисление за възнаграждение на звук боклук, който все още според закона е 95 лв. на звук, заяви министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова.

Държавата ще помогне за възобновяване на засегнатата от стихията общинска инфраструктура. Първо ще се отстранят вредите по ВиК мрежата, с цел да може след това да се ремонтират улици и мостове, съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

Дървесината, донесена от водната буря в региона на Карлово, остава безвъзмездна за локалното население. Никой няма да глоби хора, които прибират дърва от двора си. Земеделците могат да подават заявки за подкрепяне, уточни министърът на земеделието Явор Гечев.

Утре и в петък всички способени държавни органи ще извършат инспекция на място в региона на наводнените общини, с цел да се откри дали има човешки фактор, съдействал за бедствието, както и позволени ли са нарушавания, заяви вицепремиерът Иван Демерджиев. Основаната цел е да се види има ли нерегламентирана сеч. На инспекциите ще участват и министрите Демерджиев и Гечев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР