Правителството предостави на ПП Възраждане държавен имот за ползване от

...
Правителството предостави на ПП Възраждане държавен имот за ползване от
Коментари Харесай

Възраждане получи партиен офис на столичния площад Славейков

Правителството даде на Политическа партия " Възраждане " държавен парцел за прилагане от партията в София. Той се намира в регион " Средец ", пл.,,Петко Р. Славейков " № 4-а, ет. 3, и е с обща повърхност от 321,13 кв. м.

Срокът за прилагане е до момента в който партията дава отговор на условията на член 31 от Закона за политическите партии. В него е записано, че страната и общините дават безплатно на политическите партии, които имат парламентарна група или задоволителен брой народни представители да образуват такава, пространства за реализиране на тяхната активност.

Предоставените пространства на " Възраждане " ще се употребява единствено за активността на партията и няма да се преотдава на други лица или употребява за търговски или други цели.

В същата постройка се обитават и още две партийни централи. На третия етаж до тази на Костадинов е партията на Мая Манолова " Изправи се, България ". А на долния - централата на " Атака " на Волен Сидеров, където се обитава и партийната телевизия " Алфа ".

В постройката на пл. " Славейков " 4А се обитават също детският и американският център на Столичната библиотека.

Досега Възраждане " не е получавала и не има пространства за потребностите на активността си. От основаването си през 2014 година партийната й централа се намира на столичния бул. " Христо Ботев ". През 2017 година тя изиска от тогавашния регионален шеф на София Николай Пехливанов да й отпусне държавен парцел, в който да реалокира централата си. На парламентарните избори през същата година " Възраждане " получи 1.1% от гласовете. На партиите, минали бариерата от 1%, регионалните шефове обаче могат да откажат държавен парцел за разлика от партиите, които са минали 4%.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР