Правителството предлага на Президента на Република България да издаде Указ

...
Правителството предлага на Президента на Република България да издаде Указ
Коментари Харесай

Предлагат промени при утвърждаването на длъжностите във въоръжените сили и НСО, изискващи висши офицерски звания

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде Указ за изменение и допълнение на Указ № 85 от 28 февруари 2012 година за одобряване на длъжностите във въоръжените сили на Република България и Националната работа за защита, изискващи висши офицерски звания.

Предлаганите промени се отнасят до приложението към т. 1, като се планува длъжността „ Командир на 68-а бригада „ Специални сили “ да се промени на „ Командир на Съвместното командване на специфичните интервенции “ с условие за висше офицерско звание „ генерал-майор “. В Приложението към т. 1 се добавя и длъжността „ Началник на Висше военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ от 01.01.2020 година с условие за висше офицерско звание „ бригаден военачалник ”.

С друго държавно Решение се предлага на Президента на Република България да издаде декрет, с който да освободи бригаден военачалник Явор Антонов Матеев от длъжността „ Командир на 68-а бригада „ Специални сили ”, да го назначи на длъжността „ Командир на Съвместното командване на специфичните интервенции ” и да го удостои с висше офицерско звание „ генерал-майор “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР