Правителството предлага на президента да издаде указ за награждаване на

...
Правителството предлага на президента да издаде указ за награждаване на
Коментари Харесай

Голяма чест за известен пловдивчанин

Правителството предлага на президента да издаде декрет за награждаване на Койчо Русев с медал " Стара планина “ втора степен, за неговия извънреден принос в региона на превоза.

Койчо Русев е роден на 10 октомври 1946 година в с. Зорница, Бургаска област. Завършва Машинно-електротехническия институт София и Висшия стопански институт " Карл Маркс “. Специализирал е в Академията за национално стопанство и във френския институт " Марком “.

Целият професионален път на Койчо Русев минава в областта на превоза. Създател е на Националната транспортна камара и " Български транспортен холдинг “ АД. От 2007 година е ръководител на Управителния съвет на Съюза на организациите в автомобилния превоз.

Член е на Българската стопанска камара, Националната транспортна камара и на Държавно- публичната консултативна комисия по проблемите на сигурността на придвижването по пътищата към Министерския съвет, а също и на Съюза на самостоятелните писатели в България.

Русев е притежател на доста награди и оценки, съавтор и създател на книги. Предоставя персонална стипендия на най-хубавия студент от Транспортния факултет на Технически университет - София и обезпечава годишно награди за тримата първенци на випуска. Огромна част от живота и работата му протичат в Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР