Правителството предлага на президента да издаде указ, с който да

...
Правителството предлага на президента да издаде указ, с който да
Коментари Харесай

Правителството предлага вицеадмирал Емил Ефтимов за началник на отбраната

Правителството предлага на президента да издаде декрет, с който да назначи вицеадмирал Емил Ефтимов за шеф на защитата на мястото на умрелия през февруари Андрей Боцев. Преди това Ефтимов би трябвало да бъде създаден в чин адмирал.

Емил Ефтимов е заместник-началник на защитата от март 2016 година. От 9 януари до 8 март 2017 година е краткотрайно изпълняващ отговорностите на шеф на защитата, преди да съобщи поста на Андрей Боцев. След кончината на Боцев от 27 февруари до в този момент още веднъж е изпълняващ длъжността.

Емил Евтимов е роден на 16 август 1961 година във Варна. Завършил е Висшето военноморско учебно заведение " Никола Вапцаров " във Варна, а военната си кариера стартира през 1984 година. Учил е във Военноморската академия на Русия в Санкт Петербург и приключва Военноморския лицей на Съединени американски щати.

Правителството предлага също на президента капитан I сан Велко Велков да бъде назначен на длъжността " Командир на флотилия бойни и спомагателни кораби ", като преди този момент го удостои с висше офицерско звание " флотилен адмирал ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (190)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР