Правителството предлага линията на бедност да с увеличи от догодина

...
Правителството предлага линията на бедност да с увеличи от догодина
Коментари Харесай

Нормално ли е? За 4 часа българка получава 400 лева - за нищо не й стигат!

Правителството предлага линията на беднотия да с усили от следващата година с 4,4 %, или с 22 лева – от 504 лева. на 526 лева Проектът разискват през днешния ден представители на синдикатите, бизнеса и държавното управление на съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие.

От 1 юни тази година с линията на бедност са свързани обществените помощи и редица обществени. Линията се актуализира всяка година по специфична методика, като се дефинира по проучването на Евростат " Статистика на приходите и изискванията на живот “.

Бизнесът поддържа предлагането на кабинета, до момента в който синдикатите са срещу. Основните рецензии на профсъюзите са свързани освен с съответния размер, само че и с методика за определянето на прага. Те считат, че този индикатор би трябвало да се актуализира по отношение на инфлацията, а не по отношение на данните на Евростат. По техни калкулации линията на беднотия би трябвало да се усили на 646 лева

bTV ревизира какво считат за линията беднотия в град Искър.

След повече от 10 години на гурбет в чужбина, Анета се сблъсква с родната действителност. Наета е по стратегия като персонален помощник на 4 часа против заплащане под 400 лева на месец. Казва, че тези пари за нищо не стигат.

Далеч под линията на беднотия живее и Иван Коцев, пенсионер по болест. Общото сред двамата е, че разчитат на децата, с цел да оцеляват.

По данни на Националния статистически институт (НСИ) под линията на беднотия живеят 23% % от популацията на страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР