Правителството предлага линията на бедност да с увеличи от догодина

...
Правителството предлага линията на бедност да с увеличи от догодина
Коментари Харесай

Предложение: Линията на бедност да се увеличи с 22 лв. от 2024 г.

Правителството предлага линията на беднотия да с усили от следващата година с 4,4 %, или с 22 лева – от 504 лева на 526 лева Проектът разискват през днешния ден представители на синдикатите, бизнеса и държавното управление на съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие.

Снимка: btvnovinite.bg

От 1 юни тази година с линията на беднотия са свързани обществените помощи и редица обществени. Линията се актуализира всяка година по специфична методика, като се дефинира по проучването на Евростат „ Статистика на приходите и изискванията на живот “.

По думите му може да се стигне до повишаване на междинната пенсия с 16,7%

Бизнесът поддържа предлагането на кабинета, до момента в който синдикатите са срещу. Основните рецензии на профсъюзите са свързани освен с съответния размер, само че и с методика за определянето на прага. Те считат, че този индикатор би трябвало да се актуализира по отношение на инфлацията, а не по отношение на данните на Евростат. По техни калкулации линията на беднотия би трябвало да се усили на 646 лева

bTV ревизира какво считат за линията беднотия в град Искър.

След повече от 10 години на гурбет в чужбина, Анета се сблъсква с родната действителност. Наета е по стратегия като персонален асистент  на 4 часа против заплащане под 400 лева на месец. Казва, че тези пари за нищо не стигат.

Зависи от осъществяването на бюджета за ноември, посочи министър председателят

Далеч под линията на беднотия живее и Иван Коцев, пенсионер по болест . Общото сред двамата е, че разчитат на децата, с цел да оцеляват.

Близо 30 на 100 от децата на възраст от 0 до 17 години са изложени на риск

По данни на Националния статистически институт (НСИ) под линията на беднотия живеят 23% % от популацията на страната.

По материала работха Христиания Червенкова и Маргарита Стефанова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР