Правителството подновява преговорите с Азербайджан за увеличение на доставките на

...
Правителството подновява преговорите с Азербайджан за увеличение на доставките на
Коментари Харесай

Правителството подновява преговорите с Азербайджан за увеличение на доставките на газ

Правителството възобновява договарянията с Азербайджан за нарастване на доставките на газ за страната ни, разгласи министърът на енергетиката Росен Христов, предава БНР. 

" Възнамеряваме да стартираме интензивни диалози с Азербайджан за увеличение на количествата, надлежно към този момент и сделка по цените. Можем да преговаряме с азербайджанската страна за увеличение на количествата. Имат запаси, въпросът е още веднъж цената. Нямаме контрактувани спомагателни количества, тъй че от понеделник започване диалози ", сподели Росен Христов.

Той посочи, че министерството ще продължи да търси количества газ, които да покрият потреблението за целия зимен интервал. 

" От тук нататък ще насочим напъните си за сключване на средносрочни контракти, тъй че да осигурим систематични доставки на тръбна газ на конкурентни цени. В момента количествата не ни тормозят толкоз, имаме предложения за доставка на газ, това, което най-вече ни тормози, е цената и наклонността на пазара за редовно повишение на цените ", добави министърът на енергетиката. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР