Правителството подкрепи превозвачите в протеста им срещу готвените промени в

...
Правителството подкрепи превозвачите в протеста им срещу готвените промени в
Коментари Харесай

Извънредно от МС: Правителството подкрепи превозвачите, Борисов ще говори с Меркел и Макрон!

Правителството поддържа превозвачите в митинга им против готвените промени в границите на Европейския съюз. Министърът на превоза Ивайло Московски се срещна с представители на български компании, извършващи интернационалните транспорти, след което изрично разгласи няколко точки, по които изцяло поддържа настояванията им.

Фирмите стачкуват против готвените от Европейския съюз условия за командировките на камионите. Една от тях е примерно след три седмици в чужбина, те да се връщат в родината за отмора от два дни. Тези условия са основно по гледище на Франция.

Имало разминавания в няколко направления по концепциите на Франция. Едното е за наложително връщане на водачите. Московски разясни, че по този начин се нарушават човешки права. Не сме съгласни водачите наложително да спят в хотели или мотели. България желае, в случай че ще би трябвало да спят там, да има обезпечен паркинг за тежкотоварното транспортно средство.

Предстоят ни доста тежки диспути, сподели Московски. Франция демонстративно блокира диалозите. В сряда и четвъртък следва среща на Борисов с Макрон и Меркел, където ще се сложи тематиката. Поканена е отрасловата еврокомисарка Виолета Булц, с цел да разиска с сектора и властта въпросния спор. Самият министър е сюрпризиран от заложените рестрикции. Европейски Съюз е един общ пазар, акцентира Московски. Абсурдно е, по думите му, да се либерализира пътническия превоз и да се заложат рестрикции за превоза на артикули. Думите на Ивайло Московски бяха приветствани от сектора.

" Ако този пакет мине в този тип. Ако се наложи да ръководя съвет с текстове, които са по този начин написани, ще напусна съвета”, безапелационен бе Московски във връзка идните срещи с сътрудниците си транспортни министри в границите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

От транспортния отрасъл са безапелационни, че плануваните евромерки са пагубни за бранша и огромна част от компаниите ще банкрутират. 200 000 са заетите в бранша, по думите на Христо Христов. Целият отрасъл е единен по тематиката. Законът " Макрон " демонстрира двойните стандарти, безапелационни са водачите. Опасенията им са, че в случай че минат предложенията, те ще са принудени да работят в чужбина.

Този закон унищожава сектора, само че и други съпътстващи сектори, съгласно превозвачите. Те са подготвени и на демонстрации, с цел да видят евролидерите какво предизвикват на бранша. Йордан Абаджиев вижда географско разделяне зад закона " Макрон ". Ние сме мощно обезпокоени, посочи той. С камиони и микробуси транспортният отрасъл ще шества на срещата на върха.

Обмислял се пакет от дейности в това число блокиране на фабрики на задгранични вложители. Превозвачите са подготвени да затворят и границите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР