Правителството падна заради Слави Трифонов, а не заради Северна Македония.

...
Правителството падна заради Слави Трифонов, а не заради Северна Македония.
Коментари Харесай

Явор Божанков, БСП: Причината да падне правителството не е Северна Македония, а Слави Трифонов

Правителството падна поради Слави Трифонов, а не поради Северна Македония. Факт е, че министър председателят Кирил Петков няма нищо да взема решение еднолично ", съобщи в " Денят стартира " Явор Божанков от Българска социалистическа партия.

По думите му става дума за публични поръчки, за средства за автомагистрали, за големи стопански ползи, които не са били задоволени с съображение.

" Надявам се да създадем сериозен опит за основаване на ново болшинство отвън това, което се заформи в този момент, което е нездравословно - ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " и " ИТН ". Правителството не може да играе с игри на кворум, това е несериозно. Трябва да има ясно болшинство, дали ще е от самостоятелни депутати подкрепено няма значение. Отивайки на избори всяко социологическо изследване демонстрира същия накълцан парламент. Най-голямата политическа мощ в последващо Народно заседание няма да има даже 60 народни представители, отиваме даже на по-сложни обединения и на по-тежка политическа рецесия ", добави Явор Божанков.

Той разясни, че в този миг това е закононарушение против страната. Според Явор Божанков икономическите индикатори на страната са постоянни.

" Вотът на съмнение беше безпочвен. Нивото на диалогичност падна ", добави Явор Божанков.

Той посочи, че въпросът за Северна Македония би трябвало да се разиска умерено в Народното събрание.

" Не е неприятна концепцията президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност за РСМ. Македония е национална тематика, а не партийна. Вариантът на проекторешението на " Демократична България " не е в степен, в която да го подкрепим. Предполагам, че в зала при гласуването ще се въздържим ", сподели още Явор Божанков.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР