Правителството отпусна още 3,1 млн. лв. за подслушвания за 2018

...
Правителството отпусна още 3,1 млн. лв. за подслушвания за 2018
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна още 3,1 млн. лв. за подслушване

Правителството отпусна още 3,1 млн. лева за подслушвания за 2018 година На съвещанието си през вчерашния ден кабинетът е нараснал бюджета на Държавна организация “Технически интервенции ” (ДАТО) за тази година, с претекста за “бързо изменяща се оперативна среда и бързо разрастваща се среда на осведомителните и информационни технологии ”.

Сред причините на ръководещите е, че това налагало обособяване на обилни запаси за нововъведения, които са ориентирани към повишение на софтуерния и техническия потенциал на организацията за осъществяване на законово регламентираните й цели.

“Поетите и предстоящите до края на 2018 година задължения за разноски, са съобразени с финансово застраховане постигането на главните цели и осъществяването на целите на организацията, както и за реализиране на ефикасен потенциал, даващ опция за еластичност и съответна реакция на зараждащите в естеството на работа промени ”, разясняват от пресслужбата на Министерски съвет.

Още в края на предходната година, при разискването на Закона за държавния бюджет, депутатите взеха решение да усилят бюджета на ДАТО със 77 000 лева Годишните разноски на службата са 48,4 млн. лева, а в сумата не са включени отпуснатите през вчерашния ден нови 3,1 млн. лева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР