Правителството отпусна 601 802 лева за три национални програми за

...
Правителството отпусна 601 802 лева за три национални програми за
Коментари Харесай

Отпускат пари за учителите по заместване, практики и часове в музеите

Правителството отпусна 601 802 лв. за три национални стратегии за развиване на образованието - „ Оптимизация на учебната мрежа “, „ Осигуряване на модерна просветителна среда “ и „ Без свободен час “.

245 839 лева са за погашение на взети образователни часове от учители, които са замествали отсъстващи от работа сътрудници в наложителното предучилищно и учебно обучение и в трета и четвърта подготвителна група за интервала 01.05.2018 година - 30.06.2018 година Те се изплащат по програмата " Без свободен час ".

За Национален парк „ Осигуряване на модерна просветителна среда “ се дават средства по два модула. За модул „ Модернизиране на системата на професионалното обучение “ са отпуснати 172 638 лева за дефинитивно заплащане на осем учебни заведения. Те са за поправки и съоръжение на образователни кабинети, видеофилми, програмен продукт и превоз за осъществяване на учебни практики в действителна работна среда. За втория модул „ Музеите като просветителна среда “ средствата са 119 659 лева и са за утвърдените планове на 56 учебни заведения. Те са за осъществяване на образователни часове в музеите за класовете от началния и прогимназиалния стадий на главното обучение.

За Национален парк „ Оптимизация на учебната мрежа “ средствата за дефинитивно заплащане на осъществените разноски по плановете на 8 общини са 63 666 лева Дейностите са почнали през 2017 година и целят обезпечаване на по-добри условия за образование и образование на учениците след осъществена оптимизация на мрежата от учебни заведения.

Необходимите средства за осъществяване на националните стратегии за 2018 година се обезпечават от бюджета на МОН.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР