Правителството отпусна 24 772 019 лева по Националната програма Заедно

...
Правителството отпусна 24 772 019 лева по Националната програма Заедно
Коментари Харесай

Правителството отпусна близо 25 млн. лева за изкуства и спорт в училищата

Правителството отпусна 24 772 019 лв. по Националната стратегия " Заедно в изкуствата и в спорта " за общинските, държавните и частните учебни заведения, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет. Целта на програмата е да обезпечи условия за личностно развиване на учениците и да насърчи изявите им в групови спортове и изкуства.

1235 просветителни институции ще получат средства за действия, свързани с изкуства. Училищата образуват групи за занимания по музикално, танцово, театрално, кино и изобразително изкуство. Чрез средствата се покриват разноските им за закупуване на театрални костюми, принадлежности, озвучителна и снимачна техника, декори и други, както и визити на концерти, театри, филми, танцови спектакли, изложения.

В региона на спорта по програмата се финансират 1224 просветителни институции. Заниманията включват съставяне на тимове в областта на груповите спортове баскетбол, волейбол, хандбал и футбол и вземат участие в надпревари. Отпуснатите средства покриват разноски за закупуване на екипировка на учениците, включени в тима, треньор, спортни уреди и други Финансират се също визити на спортни надпревари и събития според от определения тип спорт.

Плащанията са предплатени - до 70% от предпазените планове, които стартират да се извършват през 2023 година Общият бюджет на програмата е 45 млн. лева

Правителството утвърди и още един транш от близо 10 млн. лв. за финансово обезпечаване на действия по четири национални стратегии за развиване на образованието.

От тях 8 586 196 лв. са за основаване или възобновяване на образователни кабинети и стаи за занимания по ползи , в които учениците се образоват за придобиване на основни компетентности в региона на филантропичните науки, изкуствата и спорта в границите на Националната стратегия " Осигуряване на модерна, сигурна и налична просветителна измежду ".

Със средствата могат да се купят и книги за учебни библиотеки , както и материали за занимания.

По стратегия " Хубаво е в детската градина " за стимулиране на новаторски практики в работата с децата се дават 805 164 лв..

262 550 лв. са за действия срещу насилието и експанзията, планувани по стратегия " Подкрепа за личностно развиване на децата и учениците ".

Сумата от 138 541 лв. е за учебни планове за историческото минало в границите на Националната стратегия " Изучаване и запазване на традициите и историята на българската войска ".

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР