Правителството отпусна 2.1 млн. лв. по Програмата за изграждане, пристрояване,

...
Правителството отпусна 2.1 млн. лв. по Програмата за изграждане, пристрояване,
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна 2 млн. лв. за строеж на детски градини и училища

Правителството отпусна 2.1 млн. лева по Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения в интервала 2020 - 2022 година. Това са първите средства, които се отпускат за стартирали планове за уголемение и ремонт на учебни заведения и за градеж на нова детска градина, заяви държавната пресслужба.

Към СУ " Йордан Йовков " в село Рибново, община Гърмен, се построява нов корпус за спортни действия. В село Гълъбец на община Поморие и във Велинград се строят детски градини, в община Раковски - учебна постройка, а в Стара Загора се реконструира съществуващата постройка на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически разбори и се построява нова многофункционална постройка с общежитие за същото учебно заведение.

Общо 136 плана за нови здания на детски градини и ясли, учебни заведения и професионални гимназии и уголемение и ремонт на съществуващи бяха утвърдени предходната година, откакто държавното управление утвърди програмата. За нови детски ясли и градини и надграждане на съществуващи бяха утвърдени 89 оферти. Предвидено е 41 учебни заведения и 6 професионални гимназии да получат средства за нови здания и образователни корпуси и реорганизация, надстрояване и продължение на съществуващите.

Планирано е по програмата да бъдат отпуснати общо 210 млн. лева за три години. Целта е да бъде понижен дефицитът тук-там в детските ясли, градини и учебни заведения. Така ще се обезпечи достъп на всички деца до предучилищно обучение от 4-годишна възраст и ще има условия за прекосяване на едносменен режим.

" Колкото повече учебни заведения, стадиони и класни стаи, толкоз по-добре за бъдещето ", съобщи министър председателят Бойко Борисов на посещаване в учебното заведение " Йордан Йовков " в с. Рибново, за което по-рано денем бяха отпуснати близо 1.3 млн. лева В образователното заведение в Рибново учат 500 ученика.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР