Правителството отпусна 1,8 милиона лева по бюджета на община Гоце

...
Правителството отпусна 1,8 милиона лева по бюджета на община Гоце
Коментари Харесай

Борисов: Даваме 1,8 млиона лева на Гоце Делчев за медицинска апаратура ВИДЕО

Правителството отпусна 1,8 милиона лв. по бюджета на община Гоце Делчев за пазаруването на нова здравна инсталация за многопрофилната болница за интензивно лекуване „ Иван Скендеров “ в града, както и за ремонт на пространствата, в които оборудването ще бъде конфигурирано. Това оповестиха от правителствената осведомителна работа.

По време на визитата си в Гоце Делчев през миналата седмица министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че държавното управление ще обезпечи нужното финансиране за значимата инсталация и предложи на кмета на града Владимир Москов да изследва опциите за разширение на болничното заведение и модернизирането й.



„ Осигурените 1,8 милиона лв. са за пазаруването на графичен рентген, компютърен томограф, ехограф, дигитален мамограф, а част от средствата са и за ремонт на пространствата, където те ще бъдат конфигурирани “, уточни министър председателят Борисов в хода на постоянното съвещание на Министерския съвет.

„ Решавате значим проблем за Гоце Делчев и за целия регион. 70 000 души обслужва нашата болница. Техниката, с която сега разполагаме, е от близо 30-40 и повече години, тъй че благодаря Ви и разчитаме партньорството ни да продължи “, съобщи кметът на Гоце Делчев Владимир Москов пред министър-председателя Бойко Борисов. Москов добави, че с поддръжката и на държавното управление, и на министъра на опазването на здравето, градът е съумял да се оправи със сегашната обстановка, породена от пандемията  COVID-19.

„ Партньорството ни в дейностите е в името на хората. Най-близката болница, където има сходна инсталация, е над 100 км и то по планински път. Нека хората от Гоце Делчев и региона да са спокойни “, означи министър председателят Борисов.

Управителят на болничното заведение в Гоце Делчев доктор Петър Филибев също изрази признателност за бързата реакция на държавното управление за обезпечаването на средствата за новата инсталация. „ Образната диагностика напълно ще бъде сменена, с което ще подобрим качеството на предлаганата услуга както на жителите на околните общини, защото идват пациенти и от община Доспат, по този начин и на гостите в района “, посочи доктор Филибев.

„ Отпускаме също 600 000 за ремонт и благоустрояване на централна улица „ Климент Охридски “ в град Хаджидимово в резултат на наводненията и преваляванията там. Изпълняваме уговорките, които бяхме поели “, сподели още министър-председателят Бойко Борисов по време на държавното съвещание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР