Правителството отпуска 3,7 млн. лв. за справяне с разпространението на

...
Правителството отпуска 3,7 млн. лв. за справяне с разпространението на
Коментари Харесай

Правителството отпуска 3,7 млн. лв. за справяне с африканската чума по свинете

Правителството отпуска 3,7 млн. лева за справяне с разпространяването на африканска чума по свинете. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов при започване на днешното държавно съвещание.

„ Първо ще минем точка Б-12 за разпределяне на спомагателни средства за попречване на разпространяването на африканска чума по свинете. Предлагам 3,7 млн. лева да гласуваме за земеделието, с цел да се направи нужното. Две години успяхме да се спасим от този камшик, само че в този момент и с идването на румънските туристи сме изправени пред заплаха “, съобщи министър-председателят.

„ Вчера бяха открити нови 6 огнища на африканска чума. Първото е в Тутраканци през 2018 година Заразяването става елементарно и бързо, няма ваксина. Пролетно-летният сезон е пикът. Единственият метод е физическо заличаване на дивите свине и свине вид заден двор, както и надзор върху стоките от прилежащи страни - 1100 огнища има в Румъния. Вчера при откриването на 6-те огнища са подхванати ограничения, на 6 села има пунктове за стерилизация. Благодаря на Младен Маринов - от през вчерашния ден незабавно ни спомагат с пожарната на нашите екипи, на регионалните дирекции. Браношова организация дава агнета, пари изплатихме “, разяснява министърът на земеделието и храните Десислава Танева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР