Правителството осигури допълнителни 1 680 000 млн. лв. по бюджета

...
Правителството осигури допълнителни 1 680 000 млн. лв. по бюджета
Коментари Харесай

Отпускат се близо 2 млн.лв. за реклама на България като целогодишна туристическа дестинация 


Правителството обезпечи спомагателни 1 680 000 млн. лева по бюджета на Министерството на туризма за осъществяване на Годишната стратегия за национална туристическа реклама. Програмата планува стабилно развиване и промотиране на културно-историческия туризъм, комбиниран със характерните типове туризъм, за превъзмогване на сезонността. Това постанова потребление на настоящи маркетингови принадлежности и съдействие с водещи международни медии за постигане до целевите аудитории.
Предприетите голям брой маркетингови акции, осъществени в съдействие с интернационалните медии и туроператори, както и представянето на България на интернационалните пазари са измежду аргументите за извънредно положителните резултати през 2017 година. Официалната статистика сподели, че за интервала януари-декември 2017 година България е посетена от близо 8,9 млн. задгранични туристи. Това е нарастване от 7,6% по отношение на същия интервал на 2016 година, която до момента бе рекордна за туризма. Първоначалните резултати за 2018 година също са оптимистични – за първите два месеца на годината задграничните туристи са с 10,6% повече по отношение на същия интервал на 2017 година
Увеличеният брой туристи покачва доста и приходите от интернационален туризъм – по данни на Българска народна банка за интервала януари-декември 2017 година те възлизат на близо 6,9 милиарда лева Ръстът по отношение на същия интервал на 2016 година е 9,3 на 100. По-високият растеж на приходите спрямо растежа на броя задгранични туристи демонстрира устойчива наклонност за повишаване на интереса към висококатегорийните хотели, което пък е удостоверение, че страната притегля по-висок клас туристи. През последните години Министерството на туризма е осъществило извънредно сполучливи акции с политематичните канали Euronews и CNN, като са достигнати над 40 милиона фенове, главно в Европа. Чрез тези медийни конгломерати рекламата на България доближава до публика с действителен капацитет да нарежда страната ни в сегмента на водещите туристически дестинации, като усили междинния разход за престой на екскурзиант.
Очаква се реализацията на тези и сходни акции да докара до позитивни финансови резултати в народен мащаб и затвърждаване на позитивния имидж на България като страна с разнородни туристически артикули и сериозен капацитет за вложения.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР