Правителството определи М и П Мениджмънт“ ЕООД за концесионер на

...
Правителството определи М и П Мениджмънт“ ЕООД за концесионер на
Коментари Харесай

Нов концесионер на плажа в Сарафово, до 14 лв. ще е таксата за чадър и шезлонг в платената зона

Правителството дефинира „ М и П Мениджмънт “ ЕООД за концесионер на морски плаж „ Сарафово “, община Бургас. Концесионерът се задължава за целия период на концесията от 20 години цената за 1 бр. чадър да бъде в размер до 7 лева с Данък добавена стойност и цената за 1 бр. шезлонг - в размер до 7 лева с Данък добавена стойност в зоната за платени плажни такъми на морския плаж.

Размерът на концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерския съвет. Годишното концесионно заплащане за първата година е в размер на 45 502 лева с Данък добавена стойност. Предложените вложения за организация на целогодишно санитарно-хигиенно поддържане и за възстановяване на образа на морския плаж са в размер на 527 765 лева с Данък добавена стойност за целия период на концесията.

Освен това, Министерският съвет взе решение да се открие процедура за възлагане на концесия за морски плаж „ Свети Влас-запад ” в община Несебър. Предлага се срокът на концесията да е 20 години, като размерът на минималното годишно концесионно заплащане е 51 264,35 лева без Данък добавена стойност.

Открива се процедура за възлагане на концесия и за морски плаж „ Златна рибка “ в община Созопол. Срокът на концесията още веднъж се предлага да бъде 20 години, а размерът на минималното годишно концесионно заплащане е 75 366,88 лв. без Данък добавена стойност.

Концесионерите в Несебър и Созопол ще бъдат задължене да обезпечават водното избавяне, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морските плажове и да дават услуги от публичен интерес. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР