Правителството определи концесионерите на три морски плажа в област Варна.

...
Правителството определи концесионерите на три морски плажа в област Варна.
Коментари Харесай

Кабинетът даде на концесия три плажа по Северното Черноморие

Правителството дефинира концесионерите на три морски плажа в област Варна. Концесиите на " Слънчев ден ", " Св. Св. Константин и Елена–север " и " Св. Св. Константин и Елена - дребен плаж " са за период от 15 години, реши на днешното си съвещание кабинетът.

Плаж " Слънчев ден " е даден на концесия на " Амадеус – Ей Си Джи " ООД. Управители на компанията са Ангел Палийски, Георги Карадимов и Сашо Шилегов. Компанията е с капитал от 5000 лева Палийски е ръководител на съвета на шефовете на футболния клуб " Ботев " (Пловдив).

За периода на контракта таксата за един чадър и за един шезлонг в зоната за платени плажни такъми би трябвало да е по 8 лева Годишната концесионна такса пък е в размер на 302 969 лева без Данък добавена стойност.

Концесионерът е планувал вложения за възстановяване на пешеходния достъп до плажа и за указателни табели с спомагателна информация, като ще бъдат вложени близо 75 хиляди лева

Концесионер на другите два плажа е " Св. Св. Константин и Елена холдинг " АД. В управителния съвет на компанията, която е притежател на едноименния туристически комплекс край Варна, влизат Елена Косева, Ивелина Кънчева-Шабан и Илко Запрянов. Основен дял в сдружението държи " Холдинг Варна ".

За периода на контракта концесионерът ще предлага чадърите и шезлонгите по 10 лева в зоните за платени плажни такъми. Размерът на годишното концесионно заплащане за плаж " Св. Св. Константин и Елена–север " е 57 768 лева без Данък добавена стойност, а за " Св. Св. Константин и Елена - дребен плаж " – 22 733 лева без Данък добавена стойност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР