Правителството окончателно одобри закупуването на лекарства от Китай - такива,

...
Правителството окончателно одобри закупуването на лекарства от Китай - такива,
Коментари Харесай

Правителството одобри купуването на лекарства за коронавирус от Китай

Правителството дефинитивно утвърди закупуването на медикаменти от Китай - такива, които ще се употребяват за лекуване на ковид (COVID-19).
На видеоконферентно съвещание, Министерският съвет утвърди два плана на контракти, които Министерството на здравеопазването (МЗ) следва да подписа с Китайската национална фармацевтична корпорация за външна търговия.
Съгласно първия догово,р Министерство на здравеопазването ще закупи 171 429 опаковки Hydroxychloroquine Sulfate Tablets 100 mg. (хидроксихлорокин сулфат) на стойност 582 858,60 щатски $.
Вторият контракт планува България да закупи 30 000 опаковки от лекарствения артикул Azithromycin Dispersible Tablet 250 mg. (антибиотика азитромицин) на стойност 46 200 щатски $.
Двете медикаменти се употребяват при лекуването на съществени случаи в Китай и Италия. Протоколът е утвърден от Центъра за надзор и предварителна защита на заразните заболявания – Атланта, като данни от клинични протоколи и рекомендации се открива, че лекарствените артикули хидроксихлорохин и азитромицин се употребяват в разнообразни комбинации при лекуването на болестта.
Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев уточни, че бързото разпространяване на вируса в международен мащаб е нараснало неведнъж търсенето на лекарствени артикули, за които има данни, че повлияват позитивно болните и потискат развиването на вируса. Всички страни, включително и България, изпитват усложнения при обезпечаването им, заради което и със Заповед № РД-01-141 от 20.03.2020 година на министъра на опазването на здравето се забрани износът на лекарствени артикули на хининова основа за облекчаване на потребностите на българския пазар.
Още: " Какво съставлява коронавирусът и по какъв начин се лекува - опитът на ВМА "
" Нов смъртен случай поради ковид, към този момент доказани са 477 "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР