Правителството одобри съдържанието на програма Интеррег VI-A ИПП България –

...
Правителството одобри съдържанието на програма Интеррег VI-A ИПП България –
Коментари Харесай

Правителството одобри програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия за периода 2021-2027 г.

Правителството утвърди наличието на стратегия „ Интеррег VI-A ИПП България – Сърбия 2021-2027 “ и уговорките на страната ни като държава-участник в нея.

Общият бюджет на програмата е в размер на 38 116 400 евро, от които 32 398 938 евро (или 85%) са европейско съфинансиране от Европейския фонд за районно развиване (ЕФРР) и Инструмента за предприсъединителна помощ III (ИПП III), а 5 717 462 евро (или 15%) са национално съфинансиране от двете страни, участващи в програмата.

С планувания запас ще се финансират планове за поддръжка на дребни и междинни предприятия, интегрирани туристически артикули, възстановяване на подвижността и повишение на сигурността в региони, разнообразни от градските. Целеви средства ще бъдат вложени в план от стратегическо значение, обвързван с подготовка на популацията за реакция при бедствия и повишение на потенциала на експертите за реагиране при изключителни обстановки в трансграничната зона.

В обсега на програмата са включени областите Видин, Монтана, Враца, София – област, Перник и Кюстендил в България и окръзите Борски, Зайчарски. Нишавски, Топлинки, Пиротски, Ябланички и Пчински в Сърбия.

Бенефициенти ще могат да бъдат представители на гражданското общество, микро-, дребни и междинни предприятия, локални управляващи и районни структури на централната администрация, неправителствени организации, университетски, научни и обществени институции.

Предстои програмата да бъде показана в Европейската комисия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР