Правителството одобри с постановление допълните разходи по бюджета на Министерския

...
Правителството одобри с постановление допълните разходи по бюджета на Министерския
Коментари Харесай

Кабинетът даде 940 000 лв. на Зографския манастир

Правителството утвърди с разпореждане допълните разноски по бюджета на Министерския съвет в размер на 940 000 лв. за Дирекция "Вероизповедания ", с цел да извърши довършително-ремонти работи и създаване на връзките в манастира, заяви пред публицисти финансовият министър Владислав Горанов по време на днешното държавно съвещание.

Той посочи, че средствата се обезпечават посредством преструктуриране на разноските и прехвърлянията по централния бюджет за 2017 година

Финансовият министър добави, че светата обител е уведомила, че с тези средства ще се обезпечи нужният запас за изцяло довеждане докрай на реконструкцията на това крило.

В знак на признателност игуменът на Зографския манастир архимандрит Амвросий подари на премиера чудотворна икона на "Св. Георги ".

"Вие поискахте 230 000 лв., ние опуснахме 900 000 за цялото крило, с цел да извършите Зографския манастир по този начин, както би трябвало ", обърна се Бойко Борисов към архимандрит Амвросий.

Премиерът благодари за чудотворната икона и се надява средствата да оказват помощ светата обител да стане "максимално хубава и добра ".

Той разгласи, че през днешния ден в 12 часа ще се среща и с патриарх Неофит.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР