Правителството одобри резултатите от редовното заседание на Съвета на ЕС

...
Правителството одобри резултатите от редовното заседание на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Одобрени са резултатите от проведени заседания на Съвета на ЕС

Правителството утвърди резултатите от постоянното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по конкурентоспособност, което се организира на 27 и 28 септември в Брюксел.

Това оповестиха от Министерски съвет.

В частта „ Вътрешен пазар и промишленост “ министрите дебатираха въпроси свързани с създаването на подобаващи ограничения за развиване и задълбочаване на единния пазар, правенето на тактика за индустриална политика, която да насърчи развиването на районите, развиване на транспортната и телекомуникационната инфраструктури, основаване на по-добри тласъци за развиване на бизнес, вложения, нововъведения и поддръжка за дребните и междинните предприятия и други

В частта „ Научни проучвания “ бяха разисквани детайлите на Рамковата стратегия за научни проучвания и нововъведения на Европейски Съюз „ Хоризонт Европа “ (2021-2027 г.).

Съветът на Европейски Съюз „ Правосъдие и вътрешни работи “ организира съвещание на 11 и 12 октомври в Люксембург. В частта „ Правосъдие “ беше разисквано предлагането за Директива по отношение на несъстоятелността, превантивното преструктуриране и даване на втори късмет и ограничения за повишение на успеваемостта на процедурите за преструктуриране.

По нея министрите на правораздаването реализираха общ метод по предлагането за компромисен текст, който ще бъде основа за договарянията с Европейския парламент. Дискусията по плана на Регламент за електронните доказателства сподели, че мненията на делегациите са разнопосочни и диалозите на експертно равнище ще продължат. Европейската комисия показа настояща информация по отношение на настоящото положение на институционализирането на Службата на Европейския прокурор.

В частта „ Вътрешни работи “ се организираха полемики по отношение на предложенията на Комисията за приемане на новата Многогодишна финансова рамка; за промените на Регламента за Европейска гранична и брегова защита и на Директивата за връщането (преработена), както и по отношение на настоящите въпроси на миграцията.

На съвещанието си на 16 октомври в Люксембург Съвет „ Общи въпроси “ приготви октомврийското съвещание на Европейския съвет, което бе фокусирано върху тематиките миграция, вътрешна сигурност и външни връзки. Австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз осведоми за хода на процедурата по върховенството на закона по отношение на Полша и за правните аспекти по процедурата по отношение на Унгария.

Представи и последните развития по договарянията за Многогодишната финансова рамка (МФР) 2021-2027 година По член 50 Съветът разиска развиването на договарянията по съглашението за отдръпване на Обединеното кралство от Европейски Съюз и приготви съвещанието на Европейския съвет (чл. 50).

Съвет „ Общи въпроси “ следва да организира последващо съвещание на 12 ноември в Брюксел, на което министрите ще обсъдят настоящото положение на договарянията по идната Многогодишна финансова рамка на Съюза. На съвещанието по член 50 Комисията ще показа информация за настоящото положение на договарянията за отдръпването на Обединеното кралство.

Правителството утвърди също по този начин българската позиция за съвещанието на Съвет Външни работи/Търговия на Европейски Съюз, което ще се организира на 9 ноември в Брюксел. Ще бъдат разисквани въпроси свързани с модернизацията на Световната комерсиална организация, правилник по отношение на скрининга на директните задгранични вложения, отчет на Комисията за използването на споразуменията за свободна търговия и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР