Правителството одобри промени в бюджета на , с които ще

...
Правителството одобри промени в бюджета на , с които ще
Коментари Харесай

Увеличават капитала на Фонда на фондовете

Правителството утвърди промени в бюджета на, с които ще се обезпечи опцията за увеличение капитала на „ Фонд управител на финансовите принадлежности в България “ ЕАД, прочут като Фонд на фондовете, с парична вноска в размер на 590 000 лева от бюджета на МФ. Увеличаването на капитала ще се извърши посредством издаване на нови поименни акции с номинална стойност 1 лева всяка, оповестиха от пресцентъра на Министерският съвет.
Средствата са за финансовото обезпечаване на активността на ръководство „ Проектна информация и финансиране “ за 2021 година, както и за реализирането на стълбова оценка на сдружението, нужна за кандидатурата на Фонда на фондовете по програмата InvestEU, като сътрудник по осъществяването на Европейската комисия. Управление „ Проектна информация и финансиране “ сполучливо действа като единна точка за действия по координацията и даването на информация на заинтригуваните страни, за по-бързото и сполучливо осъществяване на капиталови планове в България, в това число опцията за съчетание на финансирането от Европейските структурни и капиталови фондове за интервала 2014-2020 година със средства, предоставени посредством Европейската капиталова банка.
 128 млн. лева за дребния и междинен бизнес посредством ОББ и Фонда на Фондовете 128 млн. лева за дребния и междинен бизнес посредством ОББ и Фонда на Фондовете
Обединена българска банка (ОББ) и Фонд управител на финансови принадлежности в България (ФМФИБ) подписаха съглашение за 128 млн. лева порт...
Предложените промени целят възстановяване на достъпа до информация за заинтригувани лица и институции, представители както на държавния, по този начин и на частния бранш. Дейностите на звеното също са в осъществяване на интернационалните задължения на страната ни и в частност на Меморандума за съгласие сред Република България и Европейска инвестиционна банка, подписан на 13.12.2016 година в Люксембург. Участието на Фонда на фондовете в програмата InvestEU ще способства за разширени пълномощия и нови благоприятни условия за финансови принадлежности, повишение потенциала н експертизата на сдружението, улеснени процедури и по-голяма еластичност, опция за блендиране на средства от разнообразни фондове, нови партньорства, нараснала известност на европейско равнище и др.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР