Правителството одобри Програма за финансова подкрепа на физически лица за

...
Правителството одобри Програма за финансова подкрепа на физически лица за
Коментари Харесай

Правителството одобри Програма за финансова подкрепа на физически лица за транспорт

Правителството утвърди Програма за финансова поддръжка на физически лица за превоз. С нейното осъществяване се чака към 300 000 фамилии с деца от уязвимите групи да получат отплата в размер до 300 лева

Средствата ще бъдат изплатени от Агенцията за обществено подкрепяне по длъжностен път на фамилии, които в интервала от 01.12.2023 година до 29.02.2024 година получават месечни помощи за развъждане на дете до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не повече от 20-годишна възраст. Не е належащо правоимащите фамилии да подават заявки за приемането на компенсацията.

Семейните помощи за деца се отпускат с подоходен аршин, което подсигурява, че с програмата на държавното управление ще бъдат подкрепени семейства, които изпитват усложнения да покрият повишените си разноски за превоз. Програмата е създадена от Министерството на труда и обществената политика и Министерството на стопанската система и промишлеността в осъществяване на Закона за компенсиране на разноските на потребителите на превоз. В него е регламентирано, че събраните във фонд „ Сигурност на електроенергийната система “ месечни вноски върху нефтопродукти, създадени в България от недопечен петрол с генезис от Русия ще се разходват за компенсиране на разноските на потребителите за превоз по ред и условия избрани с разпореждане на Министерския съвет.

Целта на програмата е да добави пакета от подкрепящи ограничения на държавното управление, ориентирани към фамилиите с деца в България.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР