Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство между министерствата на

...
Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство между министерствата на
Коментари Харесай

България и Индия ще си сътрудничат в сферите на туризма и науката и технологиите

Правителството утвърди план на Меморандум за съгласие сред министерствата на туризма на България и на Република Индия за съдействие в региона на туризма като основа за водене на договаряния сред двете страни. България и Индия ще подтикват обмена на информация и опит в планирането на маркетинговите си тактики в бранша, оповестяват от държавния пресцентър.

Поставя се фокус и върху опциите за привличане на туристи от трети страни, в това число от далечни пазари.

Двете страни ще си партнират в подготовката и провеждането на интернационалните изложби, панаири и други прояви, по време на които ще промотират общи туристически артикули и ще си сътрудничат за разкриване на национални туристически осведомителни центрове. Споразумението планува двете страни да си спомагат също за развиването на туристическата си инфраструктура. Те ще обменят информация за планирането и реализирането на планове в туризма и за съществуването на евентуални вложители в бранша, като ще си дават взаимно експертни разработки, разбори и други документи и осведомителни материали.

Правителството утвърди също по този начин стратегия за съдействие в региона на науката и технологиите сред Министерството на образованието и науката на България и Министерството на науката и технологиите на Република Индия за интервала 2018-2021 година Целта е да се улеснят механизмите за реализиране на научно-техническо съдействие и провеждането на двустранни състезания за взаимни планове сред български и индийски научни организации. Въз основа на програмата се планува до края на 2018 година Фонд „ Научни проучвания “ да разгласи конкурс за двустранни научноизследователски планове сред България и Индия.

Сред контрактуваните области за съдействие са: осведомителни и информационни технологии; физика, в това число лазерна просвета и технологии, нуклеарна физика, астрономия; възобновима енергия; науки за земята и климата; запазване на околната среда, в това число ръководство на отпадъците; биотехнологии, земеделие и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР