Правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на

...
Правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на
Коментари Харесай

Местните избори ще струват рекордните 151 милиона лева, реши кабинетът

Правителството утвърди план-сметката за разноските по подготовката и произвеждането на първия и втория тур на изборите за общински съветници и за кметове през 2023 година. Одобрените средства са в размер на 151,1 млн. лв., оповестиха от държавната осведомителна работа.

Макар локалните избори да са обичайно най-сложните и оттова скъпите, сумата е без казус досега. За параленост, вотът за кметове и общински съветници преди четири години - през 2019-а - костваха на половина по-малко - 70,7 млн. лева

Други избори " две в едно " имаше през 2021 година. Тогава българите гласоподаваха по едно и също време за президент и национално заседание, а план-сметката планува за това 123 млн. лева. 

За последните парламентарни избори пък бяха усвоени 87 млн. лв., към които през днешния ден кабинетът добави още 7 млн. за доразплащане по разнообразни действия. 

Отделни суми ще бъдат предвиждани, в случай че и когато ЦИК подписа договорите за логистика и техническа поддръжка на машините за гласоподаване и други действия, свързани с машинния избор, прецизираха от държавния пресцентър. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР