Правителството одобри над 3 милиона лева за ремонт на два

...
Правителството одобри над 3 милиона лева за ремонт на два
Коментари Харесай

Отпускат над 3 млн. лева за ремонт на два варненски храма, Софийската семинария и Богословския факултет на СУ

Правителството утвърди над 3 милиона лв. за ремонт на два варненски храма, Софийската духовна семинария и Богословския факултет на СУ. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

„ Сърдечна признателност, в годините Вие постоянно сте помагали на Църквата и богословското обучение “ - с тези думи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан се обърна към членовете на държавното управление при започване на днешното съвещание на Министерския съвет, на което бяха отпуснати 3 179 921 лв. за Българската православна черква.



Митрополит Йоан изрази признателност за финансовата поддръжка от 300 000 лв., с които ще бъдат осъществени ремонтни и реставрационни действия по Катедралния храм „ Успение Богородично “ във Варна, както и за отпуснатите 200 000 лв., с които ще бъде довършено строителство храма „ Св. Прокопий Варненски “.

В рамките на утвърдените за БПЦ средства са планувани също по този начин 2 200 000 лв. за ремонт и реставрационни действия за постройката на Богословския факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, както и 479 921 лв. за Софийската духовна семинария.

„ Благодаря на всички свети отци, които обикалят по лечебните заведения и дават кураж и мощ на болните в пандемията “, съобщи от своя страна министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в границите на държавното съвещание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР