Правителството одобри кандидатурата на Мария Габриел за еврокомисар, съобщи пресслужбата

...
Правителството одобри кандидатурата на Мария Габриел за еврокомисар, съобщи пресслужбата
Коментари Харесай

Кабинетът одобри кандидатурата на Мария Габриел за еврокомисар

Правителството утвърди кандидатурата на Мария Габриел за еврокомисар, заяви пресслужбата на кабинета.

От юли 2017 година Мария Габриел е европейският комисар по цифрова стопанска система и цифрово общество, като България чака те да резервира този сектор и в новата Европейска комися.

" В рамките на мандата ѝ тя основава първата, напълно цифрова стратегия " Цифрова Европа " с бюджет 9.2 милиарда евро за идващия седемгодишен бюджет на Европейския съюз. Автор е на самодейността за безвъзмезден безжичен интернет за общините в Европа WIFI4EU, както и на схемата за заплатен трансграничен стаж за студенти " Цифрова опция ", показват от Министерския съвет.

Освен това държавната пресслужба напомня, че Мария Габриел основава първата Цифрова стратегия на Европейски Съюз за Западните Балкани и още през юли 2019 година са понижени фрапантно таксите за роуминг сред шестте балкански страни.

Под управлението на Габриел е направено ново европейско законодателство за киберсигурност, включващо усилване на Европейската организация за киберсигурност и за първи път рамка за узаконяване на артикули и услуги в тази сфера, приключва представянето ѝ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР