Правителството одобри изплащане 13 982 290 лв. за изграждане на

...
Правителството одобри изплащане 13 982 290 лв. за изграждане на
Коментари Харесай

Отпускат близо 14 млн. лева за изграждане и ремонт на детски градини и училища

Правителството утвърди погашение 13 982 290 лева за създаване на нови и реорганизация на съществуващи детски градини и учебни заведения, осведомиха от държавната пресслужба.

Със средствата ще бъдат финансирани действия по 33 обекта на територията на 26 общини в страната. Проектите се осъществят по Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения.

Целта на програмата е да се усъвършенства материалната база, която подсигурява здравословните и качествени условия на образование в системата на предучилищното и учебното обучение. Тя е ориентирана и към създаване на нови здания, както и уголемение и реорганизация на съществуващи детски ясли, градини и учебни заведения. По този метод ще бъде понижен дефицитът тук-там в тях и ще има опция за сполучливото въвеждане на наложителното предучилищно обучение на децата, навършили 4-годишна възраст. Реализирането на програмата ще сътвори условия и за прекосяване на учебните заведения към едносменен режим на образователния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР