Правителството одобри изплащане 13 982 290 лeва за изграждане на

...
Правителството одобри изплащане 13 982 290 лeва за изграждане на
Коментари Харесай

МС отдели близо 14 млн. лева за изграждане и ремонт на детски градини и училища

Правителството утвърди погашение 13 982 290 лeва за създаване на нови и реорганизация на съществуващи детски градини и учебни заведения .

Парите ще отидат за строителни и ремонтни действия по общо 33 обекта на територията на 26 общини у нас. Проектите се осъществят по Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения.

Целта е да се усъвършенства материалната база, която да обезпечи здравословните и качествени условия на образование в системата на предучилищното и учебното обучение. Програмата е ориентирана и към създаване на нови здания , както и уголемение и реорганизация на съществуващи детски ясли, градини и учебни заведения.

По този метод ще бъде понижен дефицитът тук-там в тях и ще има опция за сполучливото въвеждане на наложителното предучилищно обучение на децата, навършили четиригодишна възраст . Реализирането на програмата ще сътвори условия и за прекосяване на учебните заведения към едносменен режим на образователния ден.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР