Правителството одобри допълнителниразходи по бюджетите на две министерства, съобщиха от

...
Правителството одобри допълнителниразходи по бюджетите на две министерства, съобщиха от
Коментари Харесай

Допълнителни разходи ще има в бюджетите на няколко министерства

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджетите на две министерства, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Допълнителни разноски в размер до 15 000 000 лева . бяха утвърдени по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2022 година за финансово застраховане на подписани контракти за осъществяване на действия, свързани с издаването на българските персонални документи.

Министерският съвет позволи и спомагателни разноски по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2022 г . за погашение на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическа интензивност, физическо образование, спорт и спортно-туристическа активност на държавните спортни учебни заведения. 

Финансовите средства, нужни за подкрепяне на физическата интензивност, физическото образование, спорта и спортно-туристическата активност в държавните спортни учебни заведения за бюджетната 2022 година в размер на 13 140 лева, са в границите на разчетените за тази активност в централния бюджет средства за 2022 година

Министерският съвет одобри план на Решение за одобрение на помощ на претендентите по „ Програма за прилагане на филантропична помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция в България в резултат на военните дейности в Украйна “ и на план на Постановление на Министерския съвет за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на туризма за 2022 година за предплатено финансиране на разноски по Програмата за прилагане на помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция в България в резултат на военните дейности в Украйна. Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС).

По Програмата са утвърдени 459 души, които са дали 1 246 167 броя нощувки с изхранване на 67 058 души, търсещи краткотрайна протекция на територията в България за интервала от 1 април до 30 април. Продължава осъществяването на Програмата, твърдят от Министерски съвет. Кандидатстването за третия регистриран интервал, който обгръща времето от 1 май до 31 май, стартира в 10:00 часа на 1 юни и ще продължи до 16:30 часа на 5 юни. В случай че лицето не е кандидатствало в избраните периоди по първи и/или втори регистриран интервал, може да кандидатства в идващ регистриран интервал, само че не по-късно от 16:30 ч. на 5 юни.

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджетите на Министерския съвет и на Министерството на здравеопазването за 2022 година за предплатено финансиране на разноски за лица, търсещи краткотрайна протекция в Република България в резултат на военните дейности в Република Украйна. Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС).

С Постановлението се утвърждават спомагателни разноски по бюджета на Министерския съвет за 2022 година по „ Политика в региона на реализирането на държавните функционалности на територията на областите в България “, бюджетна стратегия „ Осъществяване на държавната политика на регионално равнище “ и бюджетна стратегия „ Убежище и бежанци “ и по бюджета на Министерството на здравеопазването по бюджетна стратегия „ Администрация “ за финансиране на разноски за лица, търсещи краткотрайна протекция в България в резултат на военните дейности в Република Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР