Правителството одобри допълнителни разходи в размер от 24.6 млн. лв.

...
Правителството одобри допълнителни разходи в размер от 24.6 млн. лв.
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна още над 24 млн. лв. на ЦИК за машините за гласуване

Правителството утвърди спомагателни разноски в размер от 24.6 млн. лева с Данък добавена стойност на Централната изборна комисия (ЦИК).

Парите са за финансовото застраховане на подписаните контракти за доставка на 1600 профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване и за осъществяването на дейностите по техническото обслужване и логистичното им обезпечаване.

ЦИК към този момент е сключила два контракта, свързани с машините. И двата са с компания " Сиела Норма ". Единият е за доставката на спомагателни 1600 машини и е за 10 293 480 с Данък добавена стойност. Поръчката включва по 5 смарткарти на машина, както и общо 2000 флашки.

Другият контракт е за техническо обезпечаване на машинното гласоподаване. Той планува модифициране на софтуера, параметризиране на електронните бюлетини, настройване, инсталиране и конфигуриране на до 12 400 устройства, както и дейностите, по логистично обезпечаване и техническо обслужване. Тази поръчка е за 14 400 000 лева с Данък добавена стойност.

Стойността на тези две поръчки е равна на спомагателните отпуснати по бюджета на ЦИК пари.

Още в края на септември, която е в размер на 123.8 млн. лева в нея не бяха планувани парите за машините.

Още тогава беше декларирана готовността на държавното управление да отпусне спомагателни пари при подписване на контракт за доставка на още устройства.

План-сметката за изборите през април беше над 65 млн. лева Отделно бяха разноските за пазаруването на 9600 устройства за гласоподаване бяха отпуснати над 43.2 млн. лв.. Така разноските за вота излизаха общо близо 110 млн. лв.. Тогава обаче вотът беше единствено за парламент, а в този момент е и за народни представители, и за президент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР